Historia

Kissat-Hallin urheilukeskuksella on pitkä historia liikuntatoimialalla. Liikunta-alan kehittyessä myös asiakkaidemme tarpeet ja toiveet ovat muuttuneet, ja Kissat-Hallin urheilukeskus on ollut edelläkävijänä vastaamassa näihin alalla tapahtuviin muutoksiin tarjoamalla asiakkaillemme parhaat harjoittelumahdollisuudet ja kokonaisvaltaisia hyvinvointipalveluita.

1994 – Kissat-hallin urheilukeskuksen jalkapallohalli ja täysimittainen tenniskenttä rakennettiin palvelemaan pirkanmaalaisten seurojen harjoittelutarpeita. Yhteistyössä Ilves-Kissojen jalkapalloseuran kanssa hallin silloinen maapohja rakennettiin ja jalkapallohalli pystytettiin. Tästä talkootyöstä kiitoksena jalkapallohalli nimettiin Kissat-halliksi.

1999 – Tontti ja tilat vaihtoivat omistajaa, ja jalkapallohalli jatkoi edelleen samojen talviharjoittelumahdollisuuksien tarjoamista eri seuroille. Samana vuonna uusi omistaja asennutti jalkapallohalliin Tampereen ensimmäisen tekonurmipohjan. Monet organisaatiot tulivat katsomaan uutta tekonurmea ensimmäisten kuukausien aikana, ja jalkapallohallin uusi pelialusta toimi inspiraationa uudelle jalkapallon sisäharjoittelualustojen standardille.

2010 – Kissat-hallin urheilukeskukseen perustettiin lisäksi eri lajeihin räätälöityä kuntovalmennusta tarjoava palvelu. Valmennuspalvelu oli uudentyyppinen kuntovalmennuksen pienryhmämalli jossa käytettiin toiminnallisia välineitä. Kuntovalmennuspalveluita tarjottiin monien eri urheilulajien ammattilaisille ja harrastajille. Eri lajien ammattilaisurheilijat käyttävät edelleen kuntovalmennuspalvelua, kuten myös paikallisten urheiluseurojen harrastajat.

2011 – Ensimmäisten kuukausien aikana kuntovalmennuspalveluiden avaamisen jälkeen asiakkailta tuli niin paljon kysyntää samojen laadukkaiden valmennuspalveluiden tarjoamisesta tavallisille hyvinvointi- ja liikuntatuntien käyttäjille, että ensimmäinen ryhmäliikuntakausi käynnistettiin.  Näiden ryhmien johdosta Kissat-hallin urheilukeskuksesta tuli yksi ensimmäisistä pienryhmäharjoittelua tarjoavista keskuksista. 

2013 – Samalla kun jalkapallohallin toiminnot jatkuivat tavalliseen tapaan, liikuntakeskuspuolella tehtiin 300m² laajennus tiloihin. 12.1.2013 Kissat-hallin urheilukeskuksen kuntosali avattiin.

2015 – Asiakasmäärien suuren lisääntymisen vuoksi liikuntakeskuksen uuden yli 200m² laajennuksen suunnittelu aloitettiin. 

2016 – Uudet tilat valmistuivat ja käyttöönotettiin 9.12.2016. Tähän uuteen tilaan valmistui paljon entistä suuremmat lämpösali ja lasten leikkihuone sekä hoitopalveluita varten suunniteltu iso hoitotila. Näiden lisäksi kuntosalille tuli paljon lisätilaa, minkä vuoksi myös kuntosalille hankittiin lisää harjoittelulaitteita.

2017 – Asiakkaiden pyyntöijen sekä erittäin nopean liikunta- ja hyvinvointialan kehityksen vuoksi ylimääräinen palvelu kehitettiin tarjontaan ja virtuaaliryhmäliikunnat alkoivat 1.8.2017.  

2018 – Kissat-hallin urheilukeskuksen jalkapallohalli sai kesänkaudella 2018 kokonaan uudistetun ilmeen sillä tekonurmi vaihdettiin uuteen FIFA:n korkeimpaan laatuluokitukseen sertifioituun FIFA Quality Pro -tekonurmeen. Hallin valaistus on myös kokonaan uudistettu, halliin on saatu lisää tilaa, maalit on uusittu ja pukuhuoneet remontoitu. Tästä käynnistyy Kissat-hallin urheilukeskuksen jalkapallohallin 25. juhlavuosi!

2019 – Jalkapallohallin sisäpaneelit uusittiin ja liikuntakeskuspuolen miesten pukuhuone-, suihku- ja saunatilat remontoitiin.

2020 – COVID19-pandemian vauhdittamana Kissat-hallin urheilukeskus kehitti oman kotimaisen VERKKOJUMPPA.COM -palvelun. 

2021 – Isoon ryhmäliikuntasaliin vaihdettiin valaistus, asennettiin uusi alakatto sekä ilmanvaihtoa parannettiin entisestään.

2022 – Pauliina Pyymäki nimitettiin keskusjohtajaksi toukokuussa 2022. Kuntosali vaihtoi omistajaa, kun perustajat Hanna ja Lindsay Orr siirsivät liiketoiminnan Ilves-Kissat urheilu oy:lle.

Tamperelainen: Sarankulman teollisuusalueen ”kätketty helmi” vaihtoi omistajaa – joukko tamperelaisen jalkapalloseuran ystäviä osti hallin ja kuntokeskuksen liiketoiminnan

Lue koko juttu tästä: https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/4659698